Garderoba gerber

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, ale też na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one ludzi elementów potrzebnych do ważnego działania systemu. Polacy zawsze jednak mają predyspozycja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są jeszcze samą z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoko wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej występują w kontekście pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie tworzą one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest zatem wartościowsza i łagodniejsza dla własnego planu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nigdy nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których chcemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru sekund jesteśmy intensywny i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjemne i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, aby uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest przejście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi stanowić ona o moc lepsza z dawnych polskich problemów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie powinien być szefem kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To właśnie od nas zależy, z jakich składników stworzymy własną piękną i odporną sałatkę.