Kotlet schabowy w platkach owsianych

Tajemnicą idealnego schabowego, albo te kotleta wołowego, stanowi jego właściwa struktura. Świadczy to, że aby uzyskać mięso nie tylko pomocne w stylu, ale także odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba przyznać mu normalną grubość, lub także może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest niezastąpiony w żadnym gospodarstwie domowym, w jakim trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety jest raz na kilka dni, choć stanowi zatem potrzebny zakup do punktów gastronomicznych, w jakich codziennie tworzy się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga przeznaczona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na pełnej naszej wielkości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co jest szalenie istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których podaje się dużo kotletów schabowych, albo w biurach garmażeryjnych, gdzie publikuje się gotowe kotlety schabowe w gigantycznej ilości każdego dnia, kotleciarka jest potrzebnym zakupem. To natomiast dobra inwestycja, bo dzięki temu elektrycznemu daniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w optymalne miejsce urządzenia, a po paru sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często pobiera się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich szybkiej i lekkiej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas robienia kotletów sporo czasu bierze nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do zbudowania jest wielu, wówczas warto wziąć po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, aby ułatwić nam pracę, i przyspieszyć cały proces tworzenia potrawy dla naszej wygody.