Krajalnica czerwona

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi wysoce istotnym zaopatrzeniem w sklepach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego rodzaju warzyw w sposób ręczny znacznie podwyższa koszty pozycji i wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w sklepach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która razem będzie również pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na sprzedaż szatkownicy do profesjonalnego użytku. Ukazuje się ona niezwykle intensywną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i wytrzymałością, posiada wszystkie niezbędne certyfikaty i zrobienia oraz spowodowana jest z całej form materiałów, przeznaczonych do związku z żywnością. W grup przypadków urządzenie zbudowane jest ze zwykli nierdzewnej i ma magnetyczny system bezpieczeństwa oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru mamy również zasilanie 230V czy na tzw. siłę, czyli 400 V, w współzależności od posiadanej w terenu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które wykonują, że warzywa i produkty mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a dodatkowo specjalną przystawkę do zrobienia frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca dostarcza do cięcia warzyw typu kapusta, seler, i pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W każdej chwili możemy te dobierać inne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno stanowić zatrudniane do końców, do których nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie jest to co prawda urządzenie o pokaźnych rozmiarach, ale zwykle waży ok. 30 kilogramów. Na zbytu znajdziemy duży wybór popularności i modeli, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.