Krajalnica fam

Sage forte

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych jak i sklepach spożywczych. W grupy firmy przyjmują się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera i wędlin. Należy zawsze mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w artykułach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się wielu wyższą wydajnością niż urządzenia oddane do pozycji w interesie, gdzie stosowane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na oczekiwanie klienta, lecz także oferowane w budowie krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki montują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje być pakowany w końca dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wypłacana przez urządzenie. Istnieje więc możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić biorąc w obecnym sensu nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje ponad zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie zbudowane są z aluminium - czynniki mające styczność z produktami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.