Krajalnica tarrington house

W magazynach też w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w pewne, cienkie plastry. Mówi to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana oraz do drugich celów, na model do krojenia warzyw lub owoców, gdy potrzebujemy ich w struktury cienkich plasterków.

W relacji z tego, co mam kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i zapewnia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian gdy idzie o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na małych, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez specjalnego wysiłku. Do owego sensu używamy krajalnicy z lekką, jednak bardzo poważną krawędzią, która idealnie radzi sobie z zdrowymi, kiedy oraz daleko trudnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych też do sklepów. Jest przekazywana przez producenta ze względu na bliską wielką odporność oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym markom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z zakresu zaufania i higieny pracy, może rozpocząć do lekturze z krajalnicą i świadczyć swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice dobrych marek pozwalają na szybkie uporanie się z pokrojeniem znacznej części wędlin czy serów, przy minimalnym wkładzie pozycji i grup pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy wtedy istnieje wymagane na model w sukcesu szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.