Lokal gastronomiczny krakow sprzedam

Każdy lokal gastronomiczny wcześnie czy później stoi przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla ogromniejszej ilości ludzi. Przy czym porcje powinny być praktyczne takie indywidualne i dokonane w jak najszybszym czasie by uniknąć strat smaku wychodzących z dalekiego przechowywania.

Na wesele nowoczesna technologia rozwiązała tenże problem oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone w noże nacinając mięso podnoszą jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają ponadto na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co odkłada się na zwiększenie poziomu czystości w stanowisku książki. Na targu wyróżniamy dwa typy kotleciarek, dzielące się przede każdym napędem, mocą przerobową oraz dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy zwykle od użytych materiałów, producenta i wdrożonych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to oczywiste urządzenie przeznaczone przede wszystkim do celu prywatnego i słabej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Wielką wartością tego modelu narzędzi jest nieduża ilość zajmowanego miejsca, a z względu dość wielkiej (od około 800 do 10 tys. zł) ceny mogą robić się nieopłacalne dla własnych użytkowników. Cechą jest dużo niższa moc przerobowa w zderzeniu z opisaną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to organizacja dedykowana przede wszystkim dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej wałki z ostrzami wykorzystywane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli człowieka do wkładania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem ujawnia się być formę operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten wariant urządzenia zajmuje trochę więcej miejsca niż tradycyjny odpowiednik a duża cena (z ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest prostą przeszkodą do zastosowania jej w warunkach domowych.