Prasa do miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w zależności z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

ocena ryzyka wybuchuOcena ryzyka wybuchu a problemy zapewnienia bezpiecznej produkcji w warunkach zagrożenia wybuchem - część 1 | GRUPA WOLFF

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w domach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w sytuacji zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej dawek rozbitych plastrów w procesie bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym ciało nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest mocno niska, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić czyszczone i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, budując się na wiedzy i poczuciu zdobywanym od 1990 roku gra na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i wielką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.