Urzadzenia gastronomiczne straszyn

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać powołane w oparciu o biznes, który zamierzamy zrobić. Kawiarnia powinna skupić się przede ludziom na skutecznym ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w większą dawka różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyczyni się również syfon do dobrej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie mocna przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Jeżeli będziemy uznawać również dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie korzystają również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy oraz te dość alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Oczywiście do lodów przyczyni się i odpowiedni porcjoner, a nie stanowi toż ogromny nakład. Właściwie jest ulokować w czystą tacę z pokrywką, na jakiej będziemy mogli postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na kawałek lub dwa. Jeżeli planujemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o trochę inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, ale poza ostatnim niewiele shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z którym życzeniem przybędzie do nas klient). Przyda się także wyciskarka do cytrusów - człowiek może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wnętrza pizzerni będziemy musieć naturalnie pieca do pizzy, a ponadto torbę na pizzę (gdyby będziemy więcej sprzedawać życie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli stosujemy do oferty inne fast foody, wtedy potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do przygotowania ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może zaprezentować się naleśnikarka, jednak to duży nakład i potrzebujemy zawierać gwarancję, lub na że mężczyźni będą do nas przychodzić na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, wtedy sytuacja jest wcale oczywista). Przyda się za to danie do kebabu, i czasem również gofrownica (ostatnio popularnością zajmują się wytrawne gofry, na przypadek takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są także dodatkowe urządzenia elektryczne do hot-dogów.